پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس 🛑 دانلود بهترین نمونه فایل سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم ۱۴۰۲-۴۰۳

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس : بدون شک روش زندگی افراد و رفتارهایی که در گستره عمر از خود نشان می‌دهند به طور مستقیم یا غیر مستقیم، سلامت آنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متخصصین حوزه سلامت در آموزش و پرورش با ارائه شواهد تجربی محکم ثابت کرده‌اند که عمده ترین علل مرگ و میر در میان جوانان ، مربوط به مواردی است که مهم ترین عامل زیربنایی آن ها را رفتارهای آسیب زا تشکیل می دهند . در این بخش قصد داریم بهترین و کاملترین مطالب را پیرامون پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس در اختیار شما عزیزان قرار دهیم .

نوجوان سالم

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس چه اهمیتی دارد ؟

درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :نوجوانان، آسیب‌پذیرترین قشر در برابر رفتارهای پرخطرند و به واسطه ویژگی‌های تحولی این دوره، بیش از سایر گروهها دست به رفتارهایی می‌زنند که سلامت حال یا آینده‌شان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

دانلود فایل های نوجوان سالم به صورت مقاله و ایده

 دوران نوجوانی هم از نظر خود نوجوان و هم از نظر والدین، از قدیم دشوارتر از سالهای کودکی قلمداد شده است. ۳۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، ارسطو چنین اظهار داشت که نوجوانان “پرشور و آتشی مزاج‌ند” و آماده‌اند تا خود را به دست غرایز بسپارند.

نوجوان سالم

چرا باید در جشنواره به پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس اهمیت دهیم ؟

تغییرات بدنی دوره نوجوانی، تعادل فرد را بر هم می‌زند و نوجوان با بحرانی به نلم پراکندگی هویت مواجه می‌شود. اریکسون آن را نوعی بحران بهنجار می‌داند ولی ناتوانی در کنار آمدن با آن را نابهنجار می‌داند. امکان دارد نوجوان برای مقابله با پراکندگی هویت به گروه‌ها و فرقه‌های خاصی گرایش پیدا کند یا با قهرمانان همانندسازی کند. گروهی از نوجوانان یک دوره طولانی از این بحران را می‌گذرانند، اینها کسانی‌اند ک استدلال‌های اخلاقی آن‌ها رشد نیافته است و به دشواری، مسئولیت زندگی را به عهده می‌گیرند و تفکری نامنظم دارند.

درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :رفتارهای پر خطر، رفتارهای مخاطره آمیزی هستند که می توانند در حال یا آینده سبب بروز مشکلات و بیماریهای جسمی و روانی و آسیب‌های اجتماعی در افراد گردند نظیر: استعمال دخانیات ،  سوء مصرف مواد مخدر و داروهای غیر مجاز (داروهای نشاط آور ، آرام بخش‌ها و داروهای نیرو زا ) ، اعمال خشونت و رفتارهائی که منتج به بروز آسیب و صدمه به خود و دیگران شوند، مصرف الکل، رفتارهای جنسی پر خطر (زود هنگام و حفاظت نشده) ، خودکشی ، فرار از خانه یا مدرسه و …  را شامل می‌شود. پژوهشگر در این مقاله فقط سه مورد اول را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نوجوان سالم

اهداف پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس

هدف اصلی پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس :

 پیشگیری از رفتارهای پرخطر با گرایش به (دخانیات، مصرف مواد و خشونت) در دانش‌آموزان مدارس

اهداف فرعی پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس :

ـ پیشگیری از رفتارهای پرخطر با گرایش به دخانیات در دانش‌آموزان مدارس

ـ پیشگیری از رفتارهای پرخطر با گرایش به مصرف مواد در دانش‌آموزان مدارس

ـ پیشگیری از رفتارهای پرخطر با گرایش به خشونت در دانش‌آموزان مدارس

نوجوان سالم

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس |  رفتار های پرخطر نوجوانان

رفتار های پرخطر در نوجوانان و عوامل به وجود آورنده آن نوجوانی بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی شامل گروه سنی ۱۹-۱۰ سال است که دوره گذر از کودکی به بلوغ به شمار می رود. این گذار دارای ابعاد زیست شناختی، روان شناختی، اجتماعی و عاطفی است که نوجوانان در معرض استرس های فراوانی قرار می گیرند .

دانلود فایل های نوجوان سالم به صورت مقاله و ایده

درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :اگر با دید دقیق تمام مراحل زندگی هر انسان را بررسی کنیم، می بینیم که نوجوانی یکی از سخت ترین، پر تلاطم ترین و پر فشارترین و در عین حال یکی از مراحل شیرین زندگی هر انسانی است، چرا که در این مرحله است که فرد برای اولین بار با مسائل و رفتارها و فرضیه هایی در ذهن، آشنا می شود که شاید در هیچ یک از مراحل قبل و بعد از این دوره با آنها آشنا نبوده است .

نوجوان سالم

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس و نوجوانی

نوجوانی را سنی حساس در ایجاد و گسترش رفتارهای مقابله ای و پاسخ به نیازهای محیطی می دانند. در این دوره، نوجوان به واسطه تغییرات سریع فیزیکی، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی و شناختی با انبوهی از مشکلات مغایر سلامت همراه است. نوجوان برای این که بتواند خود و جایگاه خود را در جامعه و خانواده ثابت کند و برای خود نقش و پایگاهی داشته باشد درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :ممکن است به رفتار های مخرب و پر خطر روی بیاورد. آنان این کارها را برای اثبات خود و مرکز توجه قرار گرفتن انجام می دهند.رفتارها نامناسب، عوامل تهدید کننده سلامت، و پیامد های منفی این دوره می تواند تهدید جدی را بر سلامت فرد در طول زندگی ایجاد کند. از جمله این رفتارها، رفتارهای پر خطر است.

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس | رفتار های پر خطر

رفتارهای پرخطر به رفتارهایی اطلاق می شود که احتمال نتایج منفی و مخرب جسمی، روان شناختی و اجتماعی را برای فرد افزایش می دهد.

باید اگاه باشیم که نوجوانی از دوران های مهم در ساخت و پایه ریزی شخصیت فرد محسوب می شود به همین دلیل برخی از مشکلات رفتاری ایجاد شده در این برهه، در دوره های بعدی زندگی، خود را به صورت ویژگی هایی پایدار نشان می دهند. همچنین نوجوانی دوره رشدی مهمی است که با فرایند شکل گیری هویت همراه است. در این دوره، نوجوان به دنبال این است که به سوالهای متعدد ذهن خود پاسخ دهد، و از تمام چالش ها به سلامت عبور کرده و یک هویت یکپارچه برای خود شکل دهد.

نوجوان سالم

پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس | شکل گیری هویت

 شکل گیری هویت به عنوان فرایند انسجام تغییرات فردی، تقاضاهای اجتماعی و انتظارات برای آینده محسوب می شود  به دلیل اینکه نوجوانی یک دوره بحرانی از زندگی است، الگوهای رفتاری مهم و تاثیرگذار بر زندگی فرد، در این دوره شکل می گیرند. در نوجوانی، فرد جایگاه خویش را در خانواده، دوستان و جامعه تعیین می کند. عوامل اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی نقش مهمی در سوگیری رفتاری افراد به عهده دارند.

درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :اغلب نوجوانان با خانواده، جامعه و بستگان دچار چالش هستند و ممکن است فشار این مشکلات نوجوان را در مرحله تصمیم گیری به سمت رفتارهای پرخطر بکشاند. جامعه امروز، نوجوان و خانواده را با نیازهای فراوانی روبرو می کند. در دوره نوجوانی افراد تجربه آموزی نموده و از این رو با خطرهای گوناگونی روبرو می شوند، در این مرحله نوجوان از خانواده به سوی جامعه کشیده می شود و در راستای به دست آوردن جایگاه اجتماعی می کوشد.

درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت : در این دوران آنان ممکن است دوستانی برگزینند که والدین نپذیرند و یا پوششی داشته باشند که والدین آنها را نپسندند و یا به مقایسه خانواده خود با سایر خانواده ها بپردازند. در این دوره نوجوان برای این که بتواند خود و جایگاه خود را در جامعه و خانواده ثابت کند و برای خود نقش و پایگاهی داشته باشد ممکن است به رفتار های مخرب و پر خطر روی بیاورد.

نتیجه‌گیری و پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس

مشکلات رفتاری نوجوانان نظیر سوء مصرف مواد مخدر، اعمال خشونت و پرخاشگری، نه تنها در ابعاد فردی و خانوادگی بلکه برای کل جامعه هزینه‌آور بوده است. درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت : پیامدهای اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی بسیار منفی را در بر دارد. از سویی، خانواده کوچک‌ترین واحد اجتماعی و اولین جایگاه تربیتی برای فرزندان می‌باشد. درباره پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس می توان گفت :به عنوان مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در شکل‌گیری رفتارهای مثبت یا منفی، ایجاد عادت‌های مطلوب یا نامطلوب و هم‌چنین اتخاذ روش‌های سالم یا ناسالم برای زندگی فردی و اجتماعی در آینده می‌باشد، به همین دلیل در ۳۰ سال گذشته، پزشکان، مشاورین، معلمین و دانشمندان به دنبال بررسی و دستیابی به «روش والدی اثربخش» می‌باشند تا والدین را در زمینه تأمین بیشتر سلامت روانی فرزندان و ارتقاء بخشیدن توانایی مقاومت در مقابل عوامل تأثیرگذار منفی کمک و راهنمایی نمایند تا فرزندان در مقابل اتخاذ رفتارهای پرخطر واکسینه شده و توانایی خودمراقبتی کسب نموده و روش‌های مثبت ارتباط با خانواده، مدرسه و جامعه را بیاموزند.

نوجوان سالم

دانلود فایل های نوجوان سالم به صورت مقاله و ایده

شما عزیزان می توانید بهترین فایل پیشگیری از رفتارهای پر خطر در مدارس را از این سایت دانلود نمایید.

توجه : ما در رابطه با بدون نقص بودن و خالی از اشکال بودن فایل هایمان هیچ ادعایی نداریم. در برخی از موارد بیشتر سعی شده است الگویی به شما معرفی شود که کار شما را در تکمیل و تدوین فایل راحت نماید. بنا بر این برای کسب امتیاز کامل و مورد قبول واقع شدن نیاز است که حتما خودتان هم بر روی فایل دریافتی وقت بگذارید تا آنچه را که مد نظر تان هست به صورت دقیق ارائه دهید. تنها ادعای ما این است که در صورت عدم رضایت شما از فایل دریافتی ، قطعا و بلا شک هزینه شما کامل برگشت داده می شود. شماره تماس پشتیبانی 09307431004

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

0